Stolík Koželka Kropáček "Strieborný medailista"

599 Eur

kód produktu: ST-06-2018

rozmery: V 56 cm, priemer 73 cm
počet kusov: 1

stav: Rezervované
obdobie: 50. roky

Máte záujem?

Zaujal vás tento produkt?

Stolík Koželka Kropáček "Strieborný medailista"

ST-06-2018

Prosím vyplňte svoje kontaktné údaje.
Budeme Vás kontaktovať v najbližšej dobe.

Zrušiť

Potvrdzujeme prijatie nezáväznej požiadavky

Stolík Koželka Kropáček "Strieborný medailista"

ST-06-2018

Meno:
Telefón:
Email:
Poznámka:

V čo najbližšej dobe sa s Vami spojíme na uvedených kontaktoch.

Späť na stránku

Nami ponúkaný konferenčný stolík bol vyrobený v roku 1944 podľa  návrhu dizajnérov Karla Koželku a Antonína Kropáčka vo fabrike národného podniku Interiér Praha. O dva roky neskôr bol spolu s kreslom, ktoré nájdete v sekcii Kreslá pod menom “Nenormálna pohoda”, na Trienále v Miláne ocenený striebornou medailou za dizajn, ktorá bola oficiálnym potvrdením toho, že ide o výnimočné kusy nábytku.

Jeho zaujímavo tvarované podnožie bolo vyrobené z dubového masívu, rovnako ako i vrchná drevená časť, do ktorej je vložená vrchná sklenená doska. V zlome medzi spodnou a vrchnou časťou podnožia je vložená odkladacia doska, ktorá jediná je odyhovaná.

Drevené časti stolíka sme zbrúsili a namorili do tmavšieho odtieňa gaštanového dreva. Finálnou úpravou dreva sa stala ručne nanášaná a leštená šelaková politúra. Sklenenú dosku, ktorá bola značne opotrebená a na niekoľkých miestach naštiepená, sme nahradili úplne novou.

Celkový dizajn stolíka je veľmi organický a až geniálne jednoduchý, pritom zostáva vysoko funkčný. Niet divu, že sa z nášho stolíka na milánskom Trienále v roku 1946 stal strieborný medailista…

Čo sú cookies?

Textové súbory, ktoré internetové stránky ukladajú na váš počítač, alebo na mobilné zariadenie v okamžiku, kedy tieto stránky začnete používať. Stránky si tak na určitú dobu zapamätajú úkony, ktoré ste vykonali a preferencie ( napr. prihlasovacie údaje, jazyk, veľkosť písma a iné ), takže tieto údaje už nemusíte zadávať znovu a preskakovať z jednej stránky na druhú.

Ďalším používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s ukladaním súborov cookies. Viac informácií Menej informácií